I disse dager jobber klubben med å etablere et eget lag for mennesker med spesielle behov - et såkalt Superlag, forteller Per Marius Thorbjørnsen - en av flere hockey-ildsjeler som skal drifte laget.

- Her kan hvem som helst være med. Vi fikser utstyr og sørger for at absolutt alle skal få oppleve gleden ved å spille hockey, sier Thorbjørnsen i podden, som utelukkende skal handle om Spartas fokus på fellesskap og samfunnsansvar.

- Spartas historie som idrettslag startet med at arbeiderne på Borregaard ikke fikk lov til å spille fotball i Sarpsborg Fotballklubb. Denne klubben var for funksjonærer og ledere og lot ikke mannen i gata slippe til, forteller poddens andre gjest, Sten Gunnar Jørgensen - assistenttreneren som har en finger med i det aller meste som handler om Spartas samfunssengasjement.

- Vi i Sparta jobber hardt med å legge til rette for at vi skal være en klubb hvor absolutt alle skal føle seg inkludert og velkomne, sier Sten Gunnar Jørgensen i denne ukas utgave av SAs hockeypodd. Jørgensen er i studio for å fortelle om "En av oss"-fondet som skal gjøre hockeysporten tilgjengelig for alle.

- "En av oss" handler om inkludering. Det begynte med regelmessige spillerbesøk hos langtidssyke barn på sykehuset på Kalnes og et prosjekt som skal gjøre skøyte- og hockeyskolen gratis. I tillegg jobber vi med å kunne gi alle de samme mulighetene til å kunne oppleve hockeykampene i Sparta Amfi - helt uavhengig av familiens inntekt, sier Jørgensen som også er opptatt av at Sparta skal være en åpen klubb.

- Derfor har Sjur og jeg invitert til et supportertreff hvor vi håper at mange vil benytte anledningen til å bli enda bedre kjent med oss, sier Jørgensen. Treffet er planlagt gjennomført den 14 desember klokken 18 - påmelding gjøres via Sparta-appen.

- Vi vet foreløpig ikke hvor vi skal ha arrangementet. Det kommer helt an på hvor mange som melder seg på, avslutter Jørgensen.