Sarpsborg kommune hadde vedtatt å bidra med 150.000 kroner, men denne summen kan de nå omdisponere. Sykkelrittet som skulle arrangeres mellom 29. august til 1. september har ikke klart å stable en god nok økonomi på beina og må la sykkelen stå.

Tilbake i 2025?

Det jobbes imidlertid med restrukturering av rittkonseptet med tanke på å komme styrket tilbake i 2025 med et nytt ritt på verdenstournivå.

– Det er med tungt hjerte vi i styret, sammen med eiere og administrasjon, har kommet fram til at det dessverre ikke er forsvarlig å arrangere Tour of Scandinavia inneværende år, sier styreleder Andreas Lervik i Tour of Scandinavia i en pressemelding.

– Det er blitt jobbet intenst de siste ukene for å forsøke å finne løsninger som sikrer et finansielt grunnlag for å gjennomføre rittet, men vi må erkjenne at vi ikke har lyktes. Det mangler i størrelsesorden ca. 3 millioner kroner med tanke på å gå i balanse økonomisk, og da er det uansvarlig å planlegge med gjennomføring i år, sier han.

Hadde tro på rittet

Det meste av arrangementet med etappene, vertskapskommuner og TV-rettigheter var på plass. Verdenstourrittet var planlagt over fire dager fra 29 august til 1. september.

Frps Julia Brännström Nordtug uttalte tidligere til SA at et slikt arrangement er god reklame for Sarpsborg.

– For Frp sin del, så vil vi i større grad begrense denne typen tilskudd framover. Men når vi sier ja til dette, så har det sammenheng med hva slike arrangementer gir av økonomiske ringvirkninger for blant annet handelsstanden og utelivsnæringen, og den profileringen Sarpsborg får gjennom TV-sendingen, sier leder i utvalg for kultur og oppvekst – og medlem av formannskapet – Julia Brännström Nordtug (Frp).