– Det er jo alltid en viss utskifting etter en sesong og når det gjelder de seks som forlater oss er det flere årsaker til at vi går hver vår vei, sier Holøs.

Den første som bekreftet at han var ferdig i Sparta for denne gang var Jonas Meisingset. Backen ønsker å spille i en bedre liga men skal fortsatt ikke ha signert kontrakt.

– Når spillere og klubb går hver sin vei kan det ofte være en felles oppfatning om at et klubbskifte kan være lurt av hensyn til spillerens utvikling, Andre ganger, som i Trym Østbys tilfelle, var det Trym selv som satte ord på at han tvilte på at han hadde motivasjon nok til å gå løs på en ny sesong. Det er en ærlig sak og vi som vet hvor ekstremt mye som kreves av spillerne våre vet at man ikke kan gå til sesongoppkjøringen med sviktende motivasjon, sier Holøs, som også kan glede seg over at den første nykommeren har signert for klubben.

– Lillehammers Jeppe Meyer har signert en toårsavtale med oss og det kommer til å bli en flott tilvekst i gruppa. Han har et stort potensial for fortsatt utvikling og jeg mener jeg vet at vi kan tilby ham det han trenger for å ta neste steg her i Sparta, sier Holøs, som venter på flere positive svar over påske.

– Vi har mye spennende på gang, men ingenting jeg kan røpe her i podden, ler sportssjefen, som også gir lytterne en oppdatering på prosessen rundt keeper Bence Balizs og de andre spillerne som foreløpig står uten kontrakt.

Disse spillerne er bekreftet ut hos Sparta Sarpsborg: Emil Lundberg, Håvard Salsten, Jonas Meisingset, Trym Østby, Mikkel Øby Olsen og Eirik Børresen.