Frisk var det beste laget i 1. periode - og de scoret to ganger. Først sendte Hampus Gustafsson gjestene i føringen på tiden 6.26. Frisk kjørte på etter dette, og da det var spilt 17.51 doblet Mats Frøshaug ledelsen for Asker-laget.

Sparta lå under 0-2 etter 1. periode i Sparta Amfi tirsdag kveld.

Ingen av lagene maktet å få pucken i motstanderens nettmasker i løpet av midtperioden, så det stod 0-2 også etter 40 minutters spill.

Det nærmeste Sparta kom redusering i 3. periode var et stolpeskudd fra Martin Grönberg, men det ble ikke uttelling for de blåkledde denne aftenen.

Sparta tapte 0-3 mot Frisk Asker i den tredje kvartfinalekampen i årets NM-sluttspill. Se scoringene her. (Video med tillatelse fra TV 2 Play)

De forsøkte seg med å ta ut keeper Balizs og sende inn på en sjette utespiller, men i stedet for 1-2 ble det 0-3 i tom Sparta-kasse. Det ordnet Tobias Fladeby på tiden 56.34.

Det ble også sluttresultatet.

Dermed er det Frisk Asker som nå leder 2-1 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av syv kamper.

Lagene møtes til kvartfinaleoppgjør nummer fire i Varner Arena i Asker torsdag 21. mars.

Kampfakta

Ishockey, NM-sluttspill, kvartfinaler, kamp 3

Sparta - Frisk Asker 0-3
(0-2, 0-0, 0-1)
Sparta Amfi

Mål:
0-1 (6.26) Hampus Gustafsson (Alexander Bonsaksen)
0-2 (17.51) Mats Frøshaug (Nicolay Andresen, Tobias Fladeby)
0-3 (56.34) Tobias Fladeby (Anton Holm, Magnus Geheb)

Skuddstatistikk: 20-31 (3-13, 12-9, 5-9)

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Frisk Asker 2 x 2 min.

Hoveddommere: Roy Stian Hansen og Christian Persson.

Solgte billetter: 2531

Spartas lag:
Målvakt:
Bence Balizs.
Førstefemmer: Marcus Fagerudd, Miihkali Teppo, Emil Lundberg, Martin Grönberg og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Maksims Ponomarenko, Jonas Meisingset, Henrik Knold, Niklas Roest og Mikkel Øby-Olsen.
Tredjefemmer: Jesper Martinsen Lilleberg, Jonas Myhre, Jonathan Hermansson, Leo Halmrast og Paulius Gintautas.
Fjerde løperrekke: Simen Ahlsen, Trym Østby og Eirik Børresen.
Syvende back: Isak Hansen.
Ekstra løper: Magnus Nilsen.

Frisk Asker leder 2-1 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av syv kamper. Lagene møtes igjen i Varner Arena torsdag 21. mars.