Obs, spoiler! Denne saken inneholder detaljer fra tirsdagens episode av «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm».

Det var dramatiske omstendigheter da influenser Hanna-Martine Slåttland Baller (24) fikk et illebefinnende under forrige ukes episode av «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» på TV 2.

Som følge av solstikk og dehydrering besvimte 24-åringen under skoletimen og var bevisstløs i nesten ti minutter. Det siste seerne fikk se var at hun ble hentet av en ambulanse og fraktet til sykehuset.


Under tirsdagens episode returnerer imidlertid Slåttland Baller til kokkeskolen etter et kort opphold på legevakten. Det tar derimot ikke lang tid før hun blir svimmel på nytt.

Dermed blir det bestemt av programlederne Truls Svendsen (51) og Eyvind Hellstrøm (74) at hun ikke får delta videre på kokkeskolen og må reise hjem.

Måtte være strenge

Til tross for at Slåttland Baller ikke ville trekke seg og var bestemt på å fortsette, måtte produksjonen konkludere med at 24-åringen ikke kunne fortsette deltakelsen på kokkeskolen.

– Vi måtte ta noen avgjørelser og være litt streng med henne. Hun hadde veldig lyst til å være med lengre, hun ville ikke reise hjem, så vi måtte ta avgjørelsen for henne, sa Truls Svendsen til Nettavisen under premierefesten av programmet.

Svendsen la ikke skjul på at de ble bekymret for henne, og mener at det var den riktige beslutningen å ta.

– Det er liksom ikke der vi vil at noe slikt skal skje, det ville vi ikke ha på oss, sa han og la til at han er glad for å se henne i toppform igjen nå.

Overfor Nettavisen opplyser pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl at formen til 24-åringen ikke var i stand til å fortsette i programmet.

– Hanna-Martine følte seg ikke helt i form etter at hun returnerte fra legevakten, og i samråd med lege ble det da besluttet at hun dessverre måtte reise hjem fra «Kokkeskolen», sier pressesjefen.

Sengeliggende i tre uker

Til Nettavisen fortalte influenseren at det var veldig kjedelig å få beskjeden om at hun ikke fikk fortsette. Hun hadde på få dager fått en dyp lidenskap for matlaging.

– Jeg hadde så lyst til å komme tilbake, men kroppen sa bare stopp og det var ikke noe snakk om. Det kunne gått ordentlig utover helsen så da måtte jeg hjem og bli der, sa hun.

Etter flere stressende dager med høyt tempo på kokkeskolen, viste det seg at overgangen til hverdagen igjen var tøffere for 24-åringen enn det hun hadde sett for seg.

– Da jeg kom hjem så innså jeg faktisk hvor utslitt jeg var og tenkte: «takk gud så bra det var at jeg kom meg hjem». Jeg var helt ferdig, sa Slåttland Baller.


Hun forteller at hun merket fort at både kropp og sinn var utslitt etter TV-programmet, og ifølge 24-åringen tok det lang tid før hun kom seg til hektene igjen.

– Jeg lå som en stiv heks og paddeflat på sofaen i to uker og var helt ferdig, sa hun og fortsatte:

– Jeg er glad jeg hørte på Eyvind og legen og kom meg hjem for jeg lå virkelig nede for telling. Det er klart at når Hellstrøm sier du skal hjem, så skal du hjem, konkluderte hun.