Vinn eller forsvinn. Så enkel var forutsetningen for Sparta før lørdagens femte kvartfinalematch mot Frisk Asker i Sparta Amfi. Frisk ledet nemlig 3-1 i kamper før dette oppgjøret, i kvartfinaleserien som altså avgjøres i best av syv kamper.

Det stod 2-2 etter tre perioder i Amfi'n lørdag. Det innebar spilleforlengelse, og her avgjorde Michael Haga for gjestene. Han scoret seiersmålet som ga Frisk Asker 3-2-seier i kampen, 4-1 i kamper i kvartfinaleserien og en semifinaleplass. For Sparta er sesongen over.

Sparta var det beste laget i 1. periode, og de fikk periodens eneste nettkjenning. Den ordnet Marcus Fagerudd på tiden 7.22, assistert av Kristian Jakobsson og Jesper Martinsen Lilleberg.

Ingen av lagene maktet å score i løpet av midtperioden.

Bortelaget fikk utligningen til 1-1 da det var spilt 42.53. Det målet var signert tidligere Sparta-spiller Håkon Løken Pedersen.

Sparta gikk i føringen igjen i et overtall da kampuret viste 49.32. Magnus Nilsen holdt seg fremme og satte Sparta-puck nummer to i Frisk-nettet, assistert av Kristian Jakobsson og Emil Lundberg.

Frisk slo tilbake igjen. 2-2-målet ble scoret av Emil Wasenden på tiden 53.11.

Det stod 2-2 etter tre perioder. Det innebar spilleforlengelse.

Avgjørelsen kom på tiden 65.07. Da satte Michael Haga inn 2-3.

Dermed vant Frisk 3-2 og sikret seg semifinaleplass på bekostning av Sparta.

Kampfakta

Ishockey, NM-sluttspill, kvartfinale, kamp 5

Sparta - Frisk Asker 2-3 etter spilleforlengelse
(1-0, 0-0, 1-2, 0-1)
Sparta Amfi

Mål:
1-0 (7.22) Marcus Fagerudd (Kristian Jakobsson, Jesper Martinsen Lilleberg)
1-1 (42.53) Håkon Løken Pedersen
2-1 (49.32) Magnus Nilsen (Kristian Jakobsson, Emil Lundberg)
2-2 (53.11) Emil Wasenden (Mattias Bäckman, Mats Frøshaug)
Spilleforlengelse: 2-3 (65.07) Michael Haga (Eskil Wold, Thomas Valkvæ Olsen)

Skuddstatistikk: 29-38 (15-5, 7-17, 7-9, 0-7)

Utvisninger: Sparta 5 x 2 min., Frisk Asker 6 x 2 min.

Hoveddommere: Christian Persson og Marcus Wannerstedt.

Solgte billetter:
2592

Spartas lag:
Målvakt:
Bence Balizs.
Førstefemmer: Marcus Fagerudd, Miihkali Teppo, Emil Lundberg, Martin Grönberg og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Isak Hansen, Maksims Ponomarenko, Leo Halmrast, Niklas Roest og Jonathan Hermansson.
Tredjefemmer: Jesper Martinsen Lilleberg, Jonas Myhre, Eirik Børresen, Trym Østby og Sindre Ahlsen.
Fjerde løperrekke: Henrik Knold, Magnus Nilsen og Mikkel Øby-Olsen.
Syvende back: Jonas Meisingset.
Ekstra løper: Paulius Gintautas.

Frisk har vunnet kvartfinaleserien med 4-1 i kamper og er klar for semifinalespill. For Sparta er sesongen over.