Sparta viste iver og vilje gjennom hele kampen, og sørget for en seirende seriestart for hjemmelaget i blått. Med totalt 37 skudd på mål for Sparta, og 19 skudd på mål fra Lillehammer, rev sarpingene med seg en 3 - 1-seier.

Første periode

I første periode briljerte sarpingene, og ga bortelaget Lillehammer en tøff seriestart.

Hjemmelaget avsluttet første periode med to mål og 14 skudd på mål. Lillehammer hadde en litt røffere start, og gikk hele 19 minutter på isen før de fikk sitt første skudd på mål.

Perioden endte 2 - 0 til Sparta, med en skuddstatistikk på 14 - 3, i hjemmelagets favør.

Andre periode

I det pucken droppes for å starte andre periode, fortsetter Sparta å gi bortelaget sterk motstand.

Lillehammer får i 26. minutt inn sitt første mål fra spiller Martin Andre Ellingsen.

Til tross for en redusert ledelse, fortsetter sarpingene kampen, og vinden er fortsatt i seilene, da andre periode avsluttes med skudd statistikk 23 - 12 i Spartas favør.

Tredje periode

Når det bare er åtte minutter igjen av seriens første kamp for Sparta, øker Halmrast ledelsen til 3 - 1. Sparta holder momentet oppe, og fortsetter skuddregnet mot bortelaget. Perioden ender med 14 ytterligere skudd på mål fra Sparta, og syv skudd fra bortelaget i hvitt.

Referat:

Sparta – Lillehammer (3 - 1)

SA følger kampen, og kommer med fortløpende oppdateringer.

60:00 – Kampslutt.

Sparta med en sterk seriestart, og seirer 3 - 1 i Sparta Amfi.

58:35 – Utvisning.

LIK spiller 29. C. Fosse To minutter for roughing.

Spart spiller 79. L. Lundberg To minutter for roughing.

57:36 – Utvisning.

LIK spiller 15. R. Soudsky To minutter for tripping.

Tre minutter før kampslutt er Lillehammer fulltallige.

55:07 – Utvisning.

LIK spiller 29. C. Fosse To minutter for tripping.

Sparta har er nå i powerplay i kampens siste minutter.

52:07 – Mål!

Sparta øker ledelsen til 3 - 1. Målscorer er spiller 42. L. Halmrast.

Det er nå ti minutter igjen av seriens første kamp for Sparta.

Syv første minutter av tredje periode får Sparta fire skudd på mål, og LIK får to.

Tredje periode er i gang.

40:00 – Andre periode slutt.

Til tross for at Sparta møter en større motstand i andre periode, hvor LIK får inn én scoring og flere skudd mot mål, har hjemmelaget fortsatt vinden i ryggen, med 23 skudd på mål, mot bortelagets 12 skudd på mål.

35:30 – Utvisning.

LIK spiller 29. C. Fosse To minutter for holding.

32:05 – Utvisning.

LIK spiller 15. Soudsky To minutter for slashing.

28:45 – Utvisning.

Sparta spiller 82. J. Meisingset To minutter for interference.

26:09 – Mål!

Bortelaget reduserer ledelsen til 2 - 1. Målscorer er LIK spiller 21. M. Ellingsen.

24:00 Sparta er fulltallige, og i powerplay.

23:21 – Utvisning.

LIK spiller 21. M. Ellingsen To minutter for hooking.

21:32 – Utvisning.

Sparta spiller 7. M. Ponomarenko To minutter for hooking.

Andre periode er i gang.

20:00 – Første periode slutt.

En sterk første periode i seriens første kamp for Sparta i blått. Sarpingene har fått med seg hele 14 skudd på mål og 2 scoringer. Bortelaget i hvitt derimot, gikk hele 19 minutter uten noen skudd på mål, men fikk allikevel karret til seg tre mislykkede sjanser siste minutt før periodeslutt.

Etter 19 minutter får LIK sitt første skudd på mål.

18:04 – Utvisning.

Sparta spiller 55. I. Hansen To minutter for holding.

14:10 – Mål!

Sparta spiller 11. Jakobsson øker ledelsen til 2-0.

10:28 – Utvisning.

LIK spiller 26. J. Arnestad 2 minutter for tripping.

Ti minutter har passert av første periode, og Sparta har 10 skudd på mål. Imidlertid har bortelaget til gode å få ett eneste skudd på mål mot Sparta.

08:14 – Utvisning.

LIK spiller 6. S. Hagen. 2 minutter for holding.

02:24 – Mål!

Scoring fra Sparta spiller 67. V. Salsten. (1 - 0)

00:24 – Utvisning.

LIK spiller 41. G. Ville - 2 minutter for hooking.

00:00 – Kampstart.

Fløyta har runget, dommeren har droppet pucken, og serien er for Sparta sin del offisielt i gang.

Sparta stiller med følgende rekker:

1. femmer spiller Ponomarenko, Daly, Lundberg, H. Salsten, Grönberg, med Balizs i mål.

2. femmer består av Fagerudd, Meisingset, Hermansson, Jakobsson og Roest.

3. femmer stiller med Hansen, Lilleberg, Knold, Halmrast og V. Salsten.