Jeg leser i Dagbladet at Arbeiderpartiet ser ut til å hive seg på Høyres tankegods om at ingen under 30 skal kunne bli uføre.

Det betyr i praksis at hvis en person, for eksempel når vedkommende er 20 år, pådrar seg en alvorlig sykdom eller skade slik at arbeidsevnen permanent ødelegges, så mener altså sosialdemokratene at denne personens liv skal «settes på vent» i ti år, før vedkommende kan få en permanent og trygg inntekt.

Vet Tonje Brenna og Arbeiderpartiet hvordan det er å for eksempel søke om boliglån hvis man er på AAP (arbeidsavklaringspenger)? Jeg vet hvordan det er etter å ha vært nærmeste pårørende til en i et slikt «løp».

Ingen får uføretrygd i dag uten solid helsefaglig dokumentasjon og diverse utprøving. Dette er et misforstått populistisk utspill som sparker nedover og mistenkeliggjør unge uføre. Det er ikke overraskende når det kommer fra Høyre – men Arbeiderpartiet?

Arbeiderpartiet må endre kurs før de ender opp som sosialdemokratiske partier i Europa som nærmest ligger under «Andre» på målingene.

Dette er altså en av tre «hovedsaker» Aps nestleder tar opp til neste års valg.

For Rødts del kan jeg ikke se for meg at et samarbeid om en venstresideregjering kan være mulig, dersom Arbeiderpartiet går inn for en så usosial Høyre-politikk.

Les også

1. mai – Arbeidernes internasjonale kampdag