Sarpsborg 08 møter det hardtsatsende 4. divisjonslaget i Råde Idrettspark. For Simen Kind Mikalsen blir kampen litt spesiell. Han både jobber og bor i Sarpsborg, og i tillegg har han veldig gode minner fra tidligere møter med S08 fra tiden i Lillestrøm.

– Sarpsborg 08 har ikke overprestert i starten av eliteserien, men vi regner naturligvis med at det blir en veldig tøff kamp for oss. Det er en kamp det sannsynligvis blir mye løping på oss. Vi satser på å gi Sarpsborg 08 en skikkelig fight og håper marginene går Rådes vei. Det har skjedd mirakler før, sier Kind Mikalsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Minne for livet

30-åringen var sentral på Lillestrøm-laget som vant cupfinalen mot Sarpsborg 08 i 2017.

– Det er blant de sterkeste minnene jeg har. En fantastisk dag og noe man tar med seg i graven. Det var en underholdende og fartsfylt kamp med mange scoringer. Resultatet kunne vippet begge veier, men vi klarte å holde unna til seier, og det var en av mine bedre dager i livet, sier han.

Kind Mikalsen sendte LSK i føringen 1–0 allerede etter ett minutts spill. Slik husker han scoringen:

– Det var fantastisk å få en flying start. Jeg slapp jubelen løs og feiret mot Kongen som satt på tribunen, sier han.

Innrømmer offsidemål

Mange mener at Sarpsborg 08 ble «frarøvet» cupgullet i 2017 fordi det tidlige målet til LSK ikke skulle blitt godkjent. Kind Mikalsen innrømmer at scoringen skulle vært annullert for offside.

– Det var godt at det ikke var VAR den gangen. Da hadde målet blitt annullert. Jeg kan ikke nekte for at det var offside etter å ha sett bildene i etterkant. Hvis jeg hadde nektet for det tror jeg at jeg hadde hatt noen diagnoser, sier han og ler.

Før han legger til:

– Men det streifet meg ikke at det var offside da jeg var på banen. Jeg tittet heller ikke mot linjemannen for å sjekke om han vinket. Jeg var opptatt av at ballen gikk i nettet og ville feire scoringen, sier Kind Mikalsen.

To overraskelser

Råde har slått ut Kvik Halden (2–0) og Moss (2–1) i de to første rundene av cupen.

– Vi har spilt god fotball og hatt marginer på vår side. Jeg synes det er fortjent at vi har gått videre fra begge kampene. Vi har hatt fordel av at vi er underdogs og at vi har klart å få ut potensialet vårt. Jeg har vært imponert over at alle spillerne på laget vårt har klart å skru på bryteren i så viktige kamper, sier han.

Spesielt seieren mot Moss sist med over 1.000 tilskuere i Råde Idrettspark var imponerende.

– Det var en fantastisk opplevelse. Før kampen hadde vi ikke de største forventningene. Vi gikk ut for å prøve å gi dem en så god match som mulig, men visste at det var muligheter hvis de senket seg noen prosent samtidig som vi presterte bra. Vi fikk de sjansene vi ønsket og klarte å ro det i land, sier han.

Lang karriere

Kind Mikalsen kom til Råde før 2022-sesongen etter mange år i LSK og toppfotballen.

– Jeg startet med en kombinert stilling i Råde, men i år er jeg kun spiller og fysisk trener. Jeg trappet ned på en måte som jeg trengte da jeg gikk til Råde. Det var godt å minske belastningen litt fordi kroppen sa fra etter mange år med toppidrett. Da var Råde perfekt for meg, og det har vært en solskinnshistorie bortsett fra at vi ikke har klart opprykket til 3. divisjon, sier 30-åringen.

Han jobber som fagarbeider og elevassistent ved St. Olav videregående skole, men utelukker ikke at han returnerer til en jobb innenfor idretten.

– Jeg er interessert i alt av klubbdrift både administrativt og sportslig, og det er noe jeg kan tenke meg å drive med i framtiden. Men nå er jeg familiemann og det tar mye tid. Det er noe jeg kanskje kan starte med i framtiden, sier 30-åringen som bor sammen med kone og barn i Olavs by.

– Jeg trives veldig godt. Jeg har bodd her i snart fem år, og nå flytter jeg fra Grålum til Hafslundsøy der vi skal flytte inn i juni, sier han.

Mer cuptrøbbel

Før han kommer så langt vil han gjerne skape mer trøbbel for Sarpsborg 08.

– Det hadde vært over all forventning. Vi må gå inn med samme innstilling som i de andre kampene i cupen. Vi er underdogs, men samtidig har vi selvtillit når vi spiller på vårt beste og vi kan skape noe mot de fleste lag. For oss er det bare moro å møte topplag, og vi håper at marginene er på vår side igjen, sier Simen Kind Mikalsen.

Les også

Ingen har vært mer utskjelt - i dag var ingen viktigere

Les også

– Dette var en så stor lettelse at jeg rett og slett trår til med vindusvask i ren glede!