(Nettavisen) Tolleren Steffen Eriksen (60) er hyperaktuell i TV 2s «Spillet» i disse dager, men utenom kanalens storsatsing er han et kjent fjes for mange.

Han var vært med i fire sesonger av «Toll», som også går på TV 2, og det var der han først fikk kjenne på stjernestatusen.

Eriksen avslører at han egentlig skulle deltatt i et tredje TV 2-program, men der fikk han ikke napp.

– Hadde blitt jævlig bra TV

60-åringen er å regne som en etablert TV 2-profil med to av kanalens programmer under beltet, men før han deltok i disse siklet han på et helt annet program, nemlig «Sommerhytta».

Men til hans store overraskelse fikk han avslag av TV 2:

– Jeg var på audition til «Sommerhytta» med kona, men TV 2 ville ikke ha oss. Vi var inne og snakket med produksjonen og ble filmet, så sånn var det, sier Steffen Eriksen til TV 2.

60-åringen forteller videre at auditionprosessen skjedde i 2020, og at dersom han og kona hadde fått grønt lys av TV 2 ville de vært å se på skjermen i 2021.

En «Sommerhytta»-deltakelse var svært attraktivt for Eriksen ettersom han liker å snekre, og han levner ingen tvil om at han og kona kunne laget god TV dersom de hadde fått en plass i programmet.

– Vi er ikke alltid enige, og det hadde blitt så jævlig bra TV, vet du! Dere i TV 2 aner ikke hva dere gikk glipp av, sier han og ler.

Mener kanalen bommet

I stedet ble Steffen Eriksen kjent gjennom «Toll»-programmet, og han opplever daglig at folk kommer bort til han på Gardermoen for å slå av en prat og kanskje få et bilde.

Etter «Spillet» begynte å rulle på TV-skjermen har flere dratt kjensel på kjendistolleren, og 60-åringens synes det er hyggelig at TV-seerne er engasjerte:

– Mange synes «Spillet» er et fint program, og mange følger serien. Jeg får bare positive tilbakemeldinger. Men at det er noen som stadig har behov for å si at dem har sett meg på TV – det er overskuddsinformasjon, og det trenger ikke jeg å vite, sier Eriksen til Mitt Jessheim.

Selv om Steffen Eriksen omsider kom seg på TV-skjermen legger han ikke skjul på at det var skuffende å ikke lande en deltakelse i «Sommerhytta», spesielt da han så hvor nivået til enkelte deltakere var på.

Det later til at Eriksen har lagt vekk drømmen om «Sommerhytta», og han mener at TV 2 gikk glipp av to gode deltakere:

– Nei, jeg tenker vel egentlig ikke at det er aktuelt å bli med på «Sommerhytta» nå. Der bommet TV-kanalen ved å ikke velge oss, altså.