Flere Sarpsborg 08-spillere som ikke har fått så mye spilletid i sesongstarten kommer til å få muligheten i bortekampen mot Hønefoss.

– Vi har noen spillere som vi må få i gang, og dette er en god mulighet til å gjøre det. Noen kommer til å spille doble kamper denne uken, men hvem det blir kommer litt an på hvordan kampen utvikler seg. Så vi reiser til Hønefoss med en sterk benk som vi helst ikke vil benytte oss altfor mye av, sier Billborn.

Han bekrefter samtidig at spanjolen Arnau Casas kommer til å spille sin første kamp i år.

– Vi har ikke tatt ut laget ennå, men målet vårt er at Casas skal spille minst én omgang. I tillegg vil vi at Victor Halvorsen får mer spilletid. Rafik Zekhnini og Simon Tibbling vil vi også ha i gang igjen etter litt skader. Tibbling er for eksempel en spiller som kan være viktig i sånne matcher. Han er god til å holde på ballen, og sto for to raske mål i fjor borte mot Frigg (5-3 etter ekstraomganger) da vi satte han inn mot slutten, sier Billborn.

– Må være motiverte

Sarpsborg 08-treneren tar ikke for lett på Hønefoss selv om han roterer en del på laget.

– Vi vet at Hønefoss er et veldig bra 3. divisjonslag. Vi har sett dem mot lag fra divisjoner over hvor de har bitt bra ifra seg. Så det er en tøff motstander å få i cupen, sier han og legger til:

– Cup er cup. Vi så i første runde at to eliteserielag røk ut. Det kjennes likevel ut som at vi skal ta oss greit videre. Forutsetningene er der. Vi får spille på en bra arena med en bra bane. Det er ikke sikkert det blir festfotball, men vi skal sørge for å gå videre, påpeker han.

– Hvordan angriper dere sånne kamper mot antatt svakere lag?

– Det handler om å skape vårt eget kampbilde. Få opp tempoet som ikke alltid er så enkelt når motstanderne vil det motsatte. Hønefoss er et lag som trener mye, men de trener ikke i så høyt tempo som oss. Vi må unngå å slippe inn det første målet, som ofte kan bli avgjørende. Så må vi være motiverte når vi reiser dit, sier han.

Gammel slitasje på Berget

Det e flere spillere som er både usikre og uaktuelle for å spille cupkampen.

Junior ikke med til Ringerike. Men han kan bli klar til seriekampen mot Tromsø til søndag. Det samme gjelder Stefan Johansen som fikk en injeksjon i kneet tidligere i uken og må hvile fram til fredag.

Martin Hoel Andersen er tvilsom, og når det gjelder Jo Inge Berget så er det mer uklart hvor lenge spissen er ute med skade.

– Jo Inge gjør framskritt. Så får vi se hvor fort det går. Det medisinske teamet sier det kan ta alt ifra noen dager til to uker. Det kommer litt an på hvordan han reagerer på den fasen han er i nå. For skaden han har er rett og slett gammel slitasje. Jo Inge er såpass bra at han kan være god for oss selv om han ikke er på hundre prosent, men så er vi usikker på hvor mange prosent han må opp på før vi slipper å risikere et nytt tilbakeslag. Vi har stor tro på at han snart er tilbake, sier Billborn.