(Nettavisen) – Det er et fantastisk hus, men jeg trenger ikke all den plassen. Vurderer derfor å selge, sier tidligere Frp-politiker Per Sandberg i en SMS til Nettavisen.

Halden ble den nye hjembyen til Per Sandberg (63) og ekskjæresten Bahareh Letnes (33) i 2019. Huset, som er bygget i 1969, ligger i området Gimle i Halden.

Det har et boareal på 312 kvadratmeter (primærrom) og fem soverom. Tomta er på 1469 kvadratmeter.

Sandberg, som for tiden kjører rundt i Asia på MC, forteller at prisantydningen på boligen er i overkant av fire millioner.

Startet bar sammen

Sandberg trakk seg som fiskeriminister i 2018, etter en omstridt Iran-ferie med sin ekskjæreste Bahareh Letnes, der han brøt en rekke sikkerhetsrutiner under besøket.

Paret bosatte seg deretter i Halden, hvor de åpnet baren Grand Bar sammen i mai 2020. Etter en seig åpningsperiode med pandemi og tøff økonomi, klarte de å snu skuta, og i 2022 leverte de et resultat på over to millioner i pluss.

Men i fjor bestemte Letnes og Sandberg seg for å gå hver til sitt, etter fem år som kjærester.

Det ble kjent at det var Letnes som skulle overta den daglige driften av baren, til tross for at Sandberg fortsatt skulle være en del av bedriften.

I desember skrev Dagbladet Børsen at baren måtte stenges etter en vannlekkasje. Nå ser det ut til at baren muligens må rives etter skadene fra vannlekkasjen.

– Taket, vegg og gulv er skadet. Lekkasjen kom fra to soverom oppe – hotellet er jo over baren. Så baren skal sannsynligvis rives i januar, sa Letnes til Se og Hør i desember og utdypet:

– Det er ikke helt bestemt enda, det er huseier som bestemmer. Bygget har ikke jeg noe med, men jeg har funnet en midlertidig løsning for å ha åpent i julen.