Det er med andre ord vinn eller forsvinn for Sparta på egen is lørdag: Seier vil tvinge frem ny kvartfinalekamp i Asker mandag kveld. Tap vil innebære at sesongen er over.

Baklengsmål etter 40 sekunder

Sparta fikk en skrekkstart på den fjerde kvartfinalekampen i Asker. Allerede etter 40 sekunder tok Frisk ledelsen. Det sørget den tidligere Sparta-spilleren Håkon Løken Pedersen for.

Frisk var klart best i 1. periode, og litt over midtveis doblet de ledelsen på et skudd fra Tobias Lindström. Samme Lindström ble tomålsscorer på tiden 15.23, på et skudd som gikk i nettet via stolpen. 3-0. Dette målet kom i overtall for Frisk.

Lilleberg reduserte

Sparta slet skikkelig i denne første perioden, men de fikk en redusering på tampen - og det i undertall. Jesper Martinsen Lilleberg sendte i vei et skudd som gikk inn bak Frisk-keeper Mitch Gillam.

Sparta tapte 1-4 mot Frisk i den fjerde NM-kvartfinalen i Varner Arena torsdag. Se scoringene her. (Video med tillatelse fra TV 2 Play)

Dermed stod det 3-1 til hjemmelaget etter de første 20 minuttene i Varner Arena.

Det ble ingen nye nettkjenninger i løpet av midtperioden.

Valkvæ Olsen avgjorde i tomt bur

3-1 stod seg lenge. Sparta tok ut keeper Balizs og sendte innpå en sjette utespiller på tampen av 3. periode, men i stedet for ny redusering avgjorde Thomas Valkvæ Olsen det hele med å sette Frisk-puck nummer fire i det tomme Sparta-buret.

Frisk vant dermed 4-1 og gikk til 3-1 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av syv kamper.

Må vinne på lørdag

Det betyr altså at Sparta må vinne lørdagens kamp i Sarpsborg og ytterligere to kvartfinalekamper til etter den for å ta seg til semifinale i NM-sluttspillet.

Et nytt tap lørdag vil bety at sesongen er over.

Storhamar og Stavanger er klare for semifinalespill. Det ble klart torsdag kveld. Begge lag vant sine kvartfinaleserier mot henholdsvis Lørenskog og Lillehammer med 4-0 i kamper. Stjernen vant 5-1 mot Vålerenga i Fredrikstad torsdag og reduserte til 1-3 i kamper. Dermed blir det ny match mellom disse to lagene i Jordal Amfi på lørdag.

Kampfakta

Ishockey, NM-sluttspill, kvartfinaler, kamp 4

Frisk Asker - Sparta 4-1
(3-1, 0-0, 1-0)
Varner Arena

Mål:
1-0 (0.40) Håkon Løken Pedersen (Viktor Hertzberg, Hampus Gustafsson)
2-0 (10.45) Tobias Lindström (Viktor Hertzberg)
3-0 (15.23) Tobias Lindström (Hampus Gustafsson, Viktor Hertzberg)
3-1 (18.55) Jesper Martinsen Lilleberg (Niklas Roest)
4-1 (57.59) Thomas Valkvæ Olsen (Michael Haga)

Skuddstatistikk: 31-31 (12-7, 12-11, 7-13)

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min., Sparta 8 x 2 min.

Hoveddommere: Roy Stian Hansen og Marcus Wannerstedt.

Solgte billetter: 2978

Spartas lag:
Målvakt:
Bence Balizs.
Førstefemmer: Miihkali Teppo, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Martin Grönberg og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Isak Hansen, Maksims Ponomarenko, Leo Halmrast, Niklas Roest og Jonathan Hermansson.
Tredjefemmer: Jesper Martinsen Lilleberg, Jonas Myhre, Henrik Knold, Magnus Nilsen og Mikkel Øby-Olsen.
Fjerde løperrekke: Eirik Børresen, Trym Østby og Simen Ahlsen.
Syvende back: Jonas Meisingset.
Ekstra løper: Paulius Gintautas.

Frisk Asker leder 3-1 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av syv kamper. Neste kamp spilles i Sparta Amfi lørdag 23. mars.