Det forteller lederen av sportslig utvalg i Sarpsborg 08 Bjørge Øiestad i den seneste episoden av fotballpodkasten SA-podden.

– Både spillere, ledere, trenere, medisinsk personell og selvfølgelig våre kjære frivillige medarbeidere er involvert i en slik prosess, forteller Øiestad i samtale med SAs Petter Kalnes i Marbella.

Sondre Ørjasæter er en av Norges mest ettertraktete unge fotballspillere. I podkasten snakker Bjørge Øiestad også om den prislappen 20-åringen kommer til Sarpsborg med.

– De summene som har kommet ut så langt, er nok i overkant høye, påpeker han.

På tide med en «fleskebeta»!

I SA-podden forteller Bjørge Øiestad i detalj om det spillet som foregår på overgangsmarkedet.

– Forhandlingene klubbene imellom er alltid spesielle. Det gjelder å være godt forberedt og ha lest deg opp på den klubben du skal møte. Som regel er målet at begge parter skal sitte sånn noenlunde fornøyd tilbake, forklarer Bjørge Øiestad – som har vært involvert i et tresifret antall spillertransaksjoner de siste 13 årene i Sarpsborg 08.

Bjørge Øiestad har store forventninger til årets sesong.

– Vi må våge å si at topp seks er innen rekkevidde, sier han.

– Kommer vi oss opp dit, kan alt skje.

Dessuten mener han det er på tid at de fotballinteresserte sarpingene snart får seg en skikkelig opptur igjen. Slik som cupfinalene i 2015 og 2017, bronsemedaljen i 2017 og Europa League-eventyret i 2018 var.

– Det er på tide at vi gir supporterne en «fleskebeta» de kan kose seg med igjen, slår han fast i podkasten.