I Sarpsborg er det hele 3,3 prosent av arbeidsstyrken som er helt ledig. I antall teller det 937 personer. Det er en liten nedgang fra forrige måned, men NAV mener det generelt sett er få som er helt arbeidsledige.

– Arbeidsledigheten er fortsatt generelt lav. Likevel er det mange innbyggere i Østfold-kommunene som kan jobbe, men som ikke har en jobb å gå til. NAV-kontorene samarbeider derfor tett med arbeidsgivere lokalt, for å bidra til at flere gis mulighet til å jobbe, sier Lise Westly, direktør i NAV Øst-Viken.

I landet er det 2 prosent av arbeidsstyrken som er helt ledige. I tillegg er det arbeidssøkere på tiltak og noen delvis ledige. Totalt på landsbasis er det da 3,3 prosent som er arbeidssøkende. Det samme tallet er i Sarpsborg på hele 5,3 prosent.

– Vi ser at det er et stort underskudd av kompetanse som arbeidsgiverne etterspør. Spriket mellom tilbud og etterspørsel er spesielt stort i helse- og omsorgsnæringen, og det må hele samfunnet stå sammen om å tette for å sikre en velfungerende velferdsstat, sier Westly.