21-åringen, som ble Sarpsborg 08-spiller mer eller mindre tilfeldig etter å ha trent med laget i fjor høst, har brukt litt tid på å finne seg til rette i norsk fotball. Nå er han i ferd med å bli en nøkkelspiller i Stefan Billborns 4-2-3-1-system. Som en av to sentrale midtbanespillere, har han funnet tonen med Jeppe Andersen. Mot Lillestrøm var begge de to midtbaneankerne meget solide.

Lettere å finne Meister

Kombinasjonen Sher/Andersen er bare en av flere relasjoner i Sarpsborg 08-mannskapet som ser mye bedre ut nå enn de gjorde for bare noen uker siden. Stopperparet Franklin Tebo og Magnar Ødegaard har en god relasjon, det samme har fortsatt artistene på venstresiden, Anders Hiim og Sondre Ørjasæter. Også høyreback Eirik Wichne og kantspiller Niklas Sandberg har funnet tonen.

Og plasserer du Stefan Johansen – som har sort belte i pasningsspill og absolutt gehør når det gjelder spilleforståelse – midt mellom alle disse fungerende par-sammensetningene, får du et lag som ser bedre og bedre ut i den offensive delen av spillet.

Og så kan man plusse på at bevegelsesmønsteret til Henrik Meister på topp blir i stadig bedring. Nå er det langt lettere å finne den lynraske dansken både ved innlegg foran mål og i bakrom. Og det gir Sarpsborg 08 en ny dimensjon i spillet sitt.

I sum blir dette et lag som ikke er å kjenne igjen i positiv retning fra for eksempel den begredelige 0-2-matchen mot KFUM Oslo for bare to uker siden.

Nå er det også så godt som skadefritt. Det gir Stefan Billborn mange alternativer. Men først og fremst gir det ham ro til å bygge de ulike relasjonen i laget. De som kun skapes gjennom at man spiller mye med stort sett det samme mannskapet.

Arbeidsjern med teknikk

På et lag som dominerte i hvert fall tre firedeler av matchen mot fysisk sterke Lillestrøm, var likevel Aimar Ser best av alle. Mannen, som er født i Irak, som slo gjennom i Hammarby og som senere ble solgt til italienske Spezia, er ute etter å få fart på karrieren sin her i Sarpsborg. Og det ser det virkelig ut som han greier.

Da han som klubbløs trente med Sarpsborg 08 i fjor høst, ble det sagt at var for god til at det var aktuelt for ham å spille i norsk eliteserie. Den gang hørtes uttalelsen fra Sarpsborg 08s sportslige apparat, litt rar ut. Nå skjønner en mer hva man mente.

Se reaksjonene etter kampen i videoen under:

For med den fantastiske kombinasjonen av å være et arbeidsjern med teknikk, har 21-åringen spilt seg inn i Sarpsborg 08-fansens hjerter. I hvert fall den delen av supporterne som vet å verdsette en midtbanespiller som setter sin ære i å vinne dueller, lede presset i midtbaneleddet og holde ballen i laget gjennom å slå enkle pasninger.

Aimar Sher kan mye mer enn det – men han er fotball-klok nok til å skjønne og innse at dette er de viktigste oppgavene han har i jobben som balanserende midtbanespiller.

Mot Lillestrøm var det en fryd å se Amar Sher i blåhvit drakt.

Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Kom igjen, Molde!

1-0-seieren over Lillestrøm ga den andre trepoengeren på rad for et Sarpsborg 08-lag som har kommet seg etter en skuffende start på sesongen. Nå venter Molde i cupen, før Sandefjord (borte) og Hamarkameratene (hjemme, 16. mai) står for tur i serien.

Molde var selvfølgelig en knalltøff cup-trekning. At man trekker Molde til bortekamp for tredje gang på de fire siste cup-utgavene, er selvfølgelig nærmest utrolig. Men kampen på Røkkeløkka onsdag er ingen umulig oppgave. Søndag røk Molde 1–3 i Sandefjord, det sier litt om at et er fullt mulig for Stefan Billborns lag å sikre seg en plass i kvartfinalen.

Men da kreves minst en like solid kamp som den Sarpsborg 08 spilte da Lillestrøm ble sendt hjem fra Sarpsborg med tap.


FRA PODKASTARKIVET. SLIK BLE SARPSBORG 08-TRENERNE STEFAN BILLBORN OG JOACHIM BJÖRKLUND ET RADARPAR:

SA-podden

SA-podden

SA-podden: – Det var «kjærlighet» ved første blikk! Sarpsborg 08s to trenere har et helt spesielt forhold.

00:00
/
00:00