Som unge i et av verdens rikeste land, står vi overfor en skattepolitisk debatt som kan virke fjern, men som faktisk har stor innvirkning på vår framtid. Venstresiden argumenterer for at vi bør øke skattene for de aller rikeste, så vi kan styrke velferden for de med lavere inntekter.

Begrunnelsen er at dette vil sikre tryggere økonomi for de som har minst. Tanken er fin, men realiteten er helt annerledes. En slik tilnærming til skattepolitikk kommer til å skade norsk økonomi på lang sikt.

Vi lever i et av verdens rikeste land. Allikevel har folk aldri hatt dårligere råd, og staten har aldri vært rikere.

Dette skyldes nesten utelukkende venstresidens feilslåtte skattepolitikk. I løpet av de siste to årene har skattene og avgiftene økt kraftig. De sa det var vanlige folks tur, det vi ikke visste var at det var vanlige folks tur til å stå i matkø.

Regjeringen tar og tar, og når pengene ikke strekker til og kjøleskapet står tomt for mat, kommer de tilbake med verdens frekkeste smil og «gir» en brøkdel av pengene dine tilbake til deg.

I mars 2023 hadde 49 norske milliardærer flyttet til Sveits i løpet av kort tid. De tok med seg 43 milliarder kroner ut av landet. Venstresiden er gode på å male et bilde av milliardærene som de store, stygge ulvene. Det jeg tror mange glemmer, er at dette er mennesker som har bidratt med store deler av landets totale skatteinntekter.

La oss heller ikke glemme at disse menneskene er ansvarlige for en betydelig stor del av sysselsettingen i landet vårt, og skaper økonomisk vekst som kommer hele samfunnet til gode.

For oss er det viktig at skattesystemet fremmer investeringer og innovasjon. Dette betyr å redusere skatter og avgifter for alle, ikke bare de aller rikeste. Et enklere og mer rettferdig skattesystem vil tillate hver enkelt av oss å beholde mer av det vi tjener, uansett om det er lønn, trygd, pensjon eller annen inntekt. I tillegg skal selvfølgelig den første kvarte millionen du tjener, være din.

Derfor må vi som unge kreve et skattesystem som ikke bare ser til fortidens løsninger, men som bygger bru til en framtid der alle har mulighet til å trives og lykkes. La oss stå sammen for en skattepolitikk som belønner innsats og innovasjon, og som sikrer en sterkere økonomisk framtid for alle, uansett utgangspunkt.

Vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) støtter en politikk som sørger for at entreprenører gis frihet til å realisere sine ideer, uten tunge skatter og byråkratiske hindringer. Vi ønsker å forenkle prosessen med å starte og drive bedrifter, noe som vil gagne både samfunnet og individene som ønsker å bidra til det. Det skal lønne seg å jobbe hardt i Norge.