Читати українською.

Flytter til Norge

Som et resultat av Russlands krig mot Ukraina ble Victoriias hjemby okkupert. Hun bodde der i 2 måneder, før hun valgte å flytte. Det var vanskelig, men Victoriia trodde på det beste. Victoriia sier:

– Jeg våget å ta dette steget for min egen utvikling. Jeg bestemte meg for å flytte til Norge, fordi det er krig i hjemlandet. Behovet for personlig vekst ga meg styrke og motivasjon. Siden jeg har erfaring med å bo i utlandet, har jeg skjønt at jeg må forberede meg. Jeg begynte å søke jobb, og fant flere ledige stillinger, sier Victoriia.

10. mai 2022 flyttet Victoriia til Norge. Først da hun fikk asyl, ønsket hun å få jobb. Da vi var i , har vår heltinne allerede hatt flere intervjuer. Hovedmotivasjonen for å søke ny jobb var å få ny arbeidserfaring og nye muligheter. Victoriia ble imidlertid rådet til å ta seg god tid og gå gjennom integreringsprogrammet først. Kvinnen takket ja, og hun tilbrakte de første 4 månedene i Norge i et i nord. I Storslett by fikk Victoriia ekte glede av norsk natur. Hun snakket med entusiasme om fiske, turgåing og reise.

– Jeg ble virkelig imponert over Norges natur. Mens jeg ventet på dokumentene, ga jeg meg selv tid til å hvile og tilpasse meg. I denne perioden oppdaget jeg nye hobbyer og opprettet til og med min egen YouTube-kanal om livet i Norge («The north traveler»). Jeg publiserte videoer om naturen og samspillet med den. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like å fiske så mye. Det er virkelig fengende, spesielt i kombinasjon med det norske landskapet. Generelt var tiden jeg tilbrakte i nord fantastisk, men jeg har alltid tenkt på Ukraina, sier Viktoriia.

Egen bedrift

20. september 2022 flytter hun til Oslo. Fylt med styrke og håp begynner vår heltinne et integreringsprogram. Victoriia fant seg umiddelbart jobb, men hun var ikke helt fornøyd. Her er hva Victoriia selv sier om det:

– Hele denne tiden var jeg positiv til jobben. Jeg prøvde å finne et sted hvor jeg trivdes på jobben. Jeg jobbet på fem restauranter, men ville følge sin drømmen. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å åpne min egen virksomhet.

Jeg snakket med Nav, hvor jeg fikk tilbud om å ta UAccelerate-kurset.

Etter et 10-ukers gründerprogram klarte Victoriia å starte opp en egen virksomhet. Les mer om "UAccelerate" her.

Victoriia klart å skape en helt unik bedrift hvor hun produserer ravioli. Gründeren har klart å gjøre en tradisjonell rett kjent for italienerne til et kunstverk. På grunn av sin erfaring med å jobbe i Italia, har hun god kunnskap. Dette hjelper henne til å skille seg ut i bransjen.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7

– Jeg ser på det som mer enn bare en rett. Ravioli er ubegrenset med fyll. Jeg tilbyr mine kunder et utvalg av mer enn 30 typer. Fra søtt til salt, fra kokt til bakt, fra kjøtt til vegetarisk. De som vil smake på ravioli fra «Pasta art Oslo» finner sitt ideelle alternativ, sier Victoriia

Det mest interessante er imidlertid utformingen av raviolien hennes. Hun laget treformer med egne hender. Ved å bruke dem kan du få et unikt og originalt mønster. Hun bruker naturlige fargestoffer fra grønnsaker. 25-åringen eksperimenterer hele tiden og ser etter den samme "perfekte" nyansen.

Ukrainaprosjektet

Dette er et prosjekt med støtte fra stiftelsen Fritt Ord. Formålet er å spre aktuelle nyheter om og for ukrainere bosatt i Norge. I tillegg til å være en nyhetskilde for ukrainere i Norge, er det et mål at ukrainere gjennom nyhetssaker skal både lære og bli inspirert av hverandres erfaringer i møtet med det norske samfunnet.

To ukrainske journalister bosatt i Sarpsborg - Yuliia Babii og Anna Kondratiuk - jobber med å lage og tilrettelegge nyheter. De har sitt virke i Sarpsborg Arbeiderblad. Innholdet er tilgjengelig på både ukrainsk og norsk.

Це проєкт за підтримки фонду Fritt Ord. Мета – поширювати актуальні новини серед українців, що проживають у Норвегії. Крім інформаційної ідеї, він допомагає навчатися та надихатися досвідом один одного, під час знайомств з норвезьким суспільством.

Українські журналістки, що проживають у Сарпсборзі – Юлія Бабій та Анна Кондратюк, створюють та організовують новини. Вони працюють у Sarpsborg Arbeiderblad. Контент доступний українською та норвезькою мовами.

Vi kan ofte ignorere våre egne mål og sette andres ideer først. Men er det verdt det? I jakten på andres forventninger kan vi evaluere våre egne mål. Men det er forfatterens idé som er nøkkelen til en vellykket bedrift. Hver person er individuell og spesiell på sin egen måte. Du må lytte til deg selv og følge dine egne drømmer.

Victoriia er et godt eksempel for oss, fordi hun følger sitt eget mål. Hun var ikke redd og tok et skritt for å møte sin utvikling. Nå planlegger den unge kvinnen sin videre karriere og tenker på fremtiden til virksomheten sin. Viktoria er 25, hun er en ukrainer som viste utholdenhet og klarte å åpne sin egen virksomhet i et fremmed land.