Читати українською.

– Dette stedet er veldig viktig for oss. Vi hjelper og oppmuntrer unge til å tilbringe tid sammen. Vi lytter til deres ønsker og arrangerer ulike møter og feiringer. Teamet vårt jobber for å skape forhold der unge mennesker skal føle seg komfortable og trygge, sier lederen i Fellesverket, Hanne Rosbach.

Fra 15.00 til 17.00 arrangerer Røde kors gratis middager. Hanne forsikrer at det blir nok deilige retter til alle. Kurs og foredrag om interessante temaer holdes på dette koselige stedet. Ungdom kan få hjelp til studiene, kommunisere med venner og voksne, prøve nye hobbyer, spille spill og mye mer.

Teamet til den frivillige organisasjonen arrangerer jevnlig temakvelder (Halloween, Pride, 17. maifeiring). Viktige dager feires, slik som dagen for psykisk helse, dag for selvmordsforebygging og FN-dagen. Noen ganger drar de på tur, deltar på teaterforestillinger og fotballkamper. Ungdom bruker gjerne fritiden på Fellesverket. Sammen med venner kommuniserer de og utveksler nyheter.

Dette sier Emil (24) om organisasjonen:

– Dette er mitt andre hjem, jeg liker virkelig å tilbringe tid her. Jeg er alltid glad for å lære noe nytt. Hver gang jeg kommer til dette stedet, slapper jeg av og får positive følelser, sier han.

Ukrainaprosjektet

Dette er et prosjekt med støtte fra stiftelsen Fritt Ord. Formålet er å spre aktuelle nyheter om og for ukrainere bosatt i Norge. I tillegg til å være en nyhetskilde for ukrainere i Norge, er det et mål at ukrainere gjennom nyhetssaker skal både lære og bli inspirert av hverandres erfaringer i møtet med det norske samfunnet.

To ukrainske journalister bosatt i Sarpsborg - Yuliia Babii og Anna Kondratiuk - jobber med å lage og tilrettelegge nyheter. De har sitt virke i Sarpsborg Arbeiderblad. Innholdet er tilgjengelig på både ukrainsk og norsk.

Це проєкт за підтримки фонду Fritt Ord. Мета – поширювати актуальні новини серед українців, що проживають у Норвегії. Крім інформаційної ідеї, він допомагає навчатися та надихатися досвідом один одного, під час знайомств з норвезьким суспільством.

Українські журналістки, що проживають у Сарпсборзі – Юлія Бабій та Анна Кондратюк, створюють та організовують новини. Вони працюють у Sarpsborg Arbeiderblad. Контент доступний українською та норвезькою мовами.

Hvem som helst kan bli medlem av Røde Kors. Man må ha fylt 20 år, og ha et brennende ønske om å gjøre det bra. Røde Kors trenger flere frivillige, så om du vil være med kan du skrive et brev til organisasjonen på Facebook