Frisk kjørte på i starten av denne andre kvartfinalekampen, og de tok ledelsen på tiden 7.59, med en scoring signert Anton Holm i et Frisk-overtall. Magnus Geheb doblet så vertenes ledelse til 2-0 da kampuret viste 10.55, etter å ha kombinert fint med Mikkel Christiansen.

Sparta fikk imidlertid en viktig redusering like etterpå. Den kom i et overtall for sarpingene. Emil Lundberg satte pucken i Frisk-nettet, assistert av Kristian Jakobsson og Niklas Roest. Lundbergs mål ble scoret på tiden 12.57.

Frisk ledet 2-1 etter tyve minutters spill lørdag.

Sparta klarte å få utligningen i 2. periode. Magnus Nilsen styrte inn et skudd fra Marcus Fagerudd på tiden 28.26. Miihkali Teppo fikk også med seg assistpoeng.

Hjemmelaget slo imidlertid tilbake mot slutten av midtperioden og tok tilbake ledelsen. Maksims Ponomarenko røk på en to minutters utvisning for roughing, og Frisk utnyttet overtallsspillet maksimalt. Thomas Valkvæ Olsen sørget for 3-2 da det var spilt 37.31.

Frisk vant 4-3 mot Sparta i den andre kvartfinalekampen i NM-sluttspillet og utlignet til 1-1 i kamper. Se scoringene her. (Video med tillatelse fra TV 2 Play)

Dette var også stillingen etter to perioder i Varner Arena.

Sparta fikk en skrekkstart på 3. periode. Thomas Valkvæ Olsen ordnet 4-2 på en retur fra Sparta-keeper Balizs på tiden 40.47.

Gjestene fra Sarpsborg fikk så redusering til 4-3, signert Paulius Gintautas. Det målet kom i et Sparta-overtall på tiden 42.02, og Henrik Knold og Martin Grönberg hadde assist.

Sparta jaget utligning. De tok ut keeper Balizs og sendte innpå en sjette utespiller i sluttminuttene, men kom ikke ajour.

Dermed vant Frisk 4-3 og utlignet til 1-1 i kamper i denne kvartfinaleserien.

Kvartfinalene i NM-sluttspillet spilles i best av syv kamper, og det tredje kvartfinaleoppgjøret mellom Sparta og Frisk Asker finner sted i Sparta Amfi tirsdag 19. mars.

Kampfakta

Ishockey, NM-sluttspill, kvartfinaler, kamp 2

Frisk Asker - Sparta 4-3
(2-1, 1-1, 1-1)
Varner Arena

Mål:
1-0 (7.59) Anton Holm (Mattias Bäckman, Tobias Lindström)
2-0 (10.55) Magnus Geheb (Mikkel Christiansen)
2-1 (12.57) Emil Lundberg (Kristian Jakobsson, Niklas Roest)
2-2 (28.26) Magnus Nilsen (Marcus Fagerudd, Miihkali Teppo)
3-2 (37.31) Thomas Valkvæ Olsen (Eskil Wold, Michael Haga)
4-2 (40.47) Thomas Valkvæ Olsen (Hampus Gustafsson, Nicolay Andresen)
4-3 (42.02) Paulius Gintautas (Henrik Knold, Martin Grönberg)

Skuddstatistikk:
34-23 (19-8, 6-4, 9-11)

Utvisninger:
Frisk Asker 6 x 2 min., Sparta 6 x 2 min.

Hoveddommere:
Christian Persson og Marcus Wannerstedt.

Solgte billetter: 3014

Spartas lag:
Målvakt:
Bence Balizs.
Førstefemmer: Jonas Meisingset, Maksims Ponomarenko, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Miihkali Teppo, Marcus Fagerudd, Martin Grönberg, Henrik Knold og Jonathan Hermansson.
Tredjefemmer: Jesper Martinsen Lilleberg, Jonas Myhre, Magnus Nilsen, Leo Halmrast og Mikkel Øby-Olsen.
Fjerde løperrekke: Simen Ahlsen, Trym Østby og Eirik Børresen.
Ekstra løper: Paulius Gintautas.

Det står 1-1 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av syv kamper. Neste kamp spilles i Sarpsborg 19. mars.