Nå er det slutt på at bare Pål A. Karlsen, Mars Duan, og «guttæne» i SA-podden skal mene noe om byens blå-hvite fotballag. Fra Skjeberg – via Bergen – kommer Kjell Sigvart Heltorps alter ego «Arne Jansen» inn i manesjen.

Sjekk Arne Jansens første video fram mot kampen mellom Sarpsborg 08 og FFK her:

Med freske fraspark, klare meninger, enorm energi – og med et sterkt hat/elsk-forhold til våre kjære venner i Fredrikstad.

– «Arne» er i form., det kan jeg love dere, sier Kjell Sigvart «Kjellemann» Heltorp, før han midt i samtalen lar «Arne Jansen» overta og forteller en gammel skrøne om en kamp mellom Sparta og Stjernen på 80-tallet.

– «Rævæ mi ler, guttær»!

Og de forholdsvis seriøse kontraktforhandlingene mellom SAs ansvarlige redaktør, nyhetsredaktør og Heltorp på telefon fra Bergen, endret karakter da de to førstnevnte mer eller mindre lå over bordet og lo så de hikstet.

Videosnutter

«Arne Jansen» skal verken skrive innsiktsfulle kommentarer, dybdeintervjue spillerne eller utfordre Bjørn Inge «Bingen» om å være mest hardtslående i SA-podden når han fra årsskifte og fram til det første møtet mellom Sarpsborg 08 og FFK 13. april er en integrert del av SA-sporten.

– Det blir videoinnslag med ymse innhold, slår Kjell Sigvart Heltorp fast.

– Korte, konsise snutter med et klart budskap og en tidlig «punchline», forklarer han.

Dessuten vil «Arne Jansen» være reporter under sa.tv sin store storsatsing og maratonsending lørdag 13. april.

At Heltorp – eller «Arne Jansen» – i første omgang er engasjert av SA fram til eliteseriens første Nedre Glomma-oppgjør i april, er ingen tilfeldighet. Det er i oppkjøringen til den matchen lokalavisa ønsker å benytte seg av «Jansen»s fotball-ekspertise.

– Dette er en herlig duell mellom to lag, to byer og to klubber. Vi er kjempeheldige som får oppleve det i Sarpsborg- og Fredrikstad-distriktet At vi lager litt humor og temperatur rundt det, er bare gøy. Sånn bør det være.

Denne gang var det Kjell Sigvart Heltorp – og ikke «Arne Jansen» – som uttalte seg.

Men det skjønte du kanskje?

Her er Bernt Lyngstad, ansvarlig redaktør i SA:

– Kampene mellom Sarpsborg 08 og FFK blir store begivenheter i Nedre Glomma-regionen. Vi ønsker å bidra til å skape stemning rundt kampene, og tror Kjell Sigvart virkelig kan være med på å løfte dette. Humor er viktig – og humor kan brukes i rivaliseringen mellom de to byene.

Radiostjerne

Kjell Sigvart Heltorp har i mange år vært bosatt på Sotra utenfor Bergen. I «Vestlandets hovedstad» er han først og fremst en stor lokalradio-profil. I november 2018 ble det klart at P5 i Bergen, der Kjell Sigvart Heltorp var en frontfigur, skulle legges ned. Et par måneder senere var en ny stasjon på lufta.

Nå er 5000 Bergen Radio, som stasjonen heter, blitt meget populær både som dab-stasjon og podkast. Kjell Sigvart Heltorp er på lufta hver dag. Han står oppført som både daglig leder, programleder og stuntreporter.

– Jeg har aldri noe manus. Skriver aldri et ord før sending. Det kommer fra hjertet, alt jeg gjør, har han tidligere sagt til SA.

Heltorp, som er et produkt av teatermiljøet i Bygdeungdomslaget (BUL) i Skjeberg, er også både foredragsholder, standupkomiker og stuntreporter. Han er også blant annet ambassadør for veldedighetsorganisasjonen . I det hele tatt er veldedig arbeid noe som ligger Kjell Sigvart varmt om hjertet.

Men hvem er så denne «Arne Jansen», han som nå er en del av SA-sportens fotball-team?

Jo, det er en spinnvill kar med Sparta-drakt, S08-flagg, «brylecreme-parykk» og kortbukser. En sarpepatriot til beinet.

– Arne er tre personligheter i én – en av dem er min avdøde far, har Kjell Sigvart Heltorp tidligere fortalt.